English Rose Beauty Soap

Disyorkan untuk mencerah dan mengebukan di wajah dan badan; Mengembalikan warna asal kulit; Terdedah pada cahaya matahari.

The Egyptian Beauty

Anda boleh mendapati kulit menjadi cerah hanya pada 7 hari sahaja!

Set Jerawat

• Mempunyai ubat Irgasan, • Untuk mengurangkan minyak, • Ada pembersih solekan, • Mengecilkan liang-liang roma

Quiet Moments Beauty Soap

Disyorkan untuk kulit baru pulih dari jerawat dan bekas jerawat. Sesuai untuk kulit muda dan berminyak.

Old Master Beauty Soap

Disyorkan untuk hadangan pada liang Roma, badan yang berjerawat,mengurangkan bau badan, dan kulit yang gelap di bahagian terlindung (ketiak dan sebagainya).

The Original New Zealand Goats' Milk Tablets

Kusam, Tidak Berseri?? Untuk Kulit Sihat gebu dan berseri. Mengandungi 2.2 kali lebih susu kambing untuk setiap tablet.Suatu kurniaan daripada Tuhan. Mengandungi vitamin, galian, protin dan 9 jenis Amino Asid esential untuk tubuh badan manusia. Pemakanan yang paling semulajadi dan sesuai untuk budak-budak yang tengah membesar dan untuk mengekalkan kesihatan badan orang berumur.

PEMBELIAN DI BELINASHOP

Semenanjung Malaysia

POS LAJU RM6.00


Pembelian RM50++ Diskaun 5%
Pembelian RM100++ Diskaun 5% + FREE POS LAJU
Pembelian RM200++ Diskaun 5% + FREE POS LAJU +FREE GIFTS



Sabah/Sarawak

POS LAJU RM9.00


Pembelian RM50++ Diskaun 5%
Pembelian RM100++ Diskaun 5% + POS LAJU RM4
Pembelian RM200++ Diskaun 5% + FREE POS LAJU +FREE GIFTS

CHECK YOUR POS LAJU


belinashop.blogspot.com akan menghantar Tracking No. melalui SMS setelah penghantaran dibuat

AMBIL PERHATIAN:
Sekiranya barang tidak di terima dalam masa 3 hari waktu bekerja sila SMS 012-7222067

Followers

Keliru nak guna produk?diskaun?Free Gift?

Sila Isi Form Di Bawah Ini @ call/sms 012-7222067

Nama *
Email *
Handphone No. *
Pertanyaan *

Testimonial Sabun Kecantikan Belina

Posted by Noorazura Zulkifli On 2:39 PM
Segala Testimonial yang dipaparkan adalah hak milik Belina shop dan tidak boleh diciplak oleh mana-mana pihak.

Testimonial Charmaine,Quiet Moment &Mill Valley Cleansing Milk 200ml




Ayu Arlisd



Salam,
Saya ayu dari puchong. ari tu saya ada beli sabun charmaine dan QM. Alhamdulillah, baru seminggu pakai dah nampak kesannya. Pori2 pun dah mengecil. Happy sgt sebab nanti bila raya mesti berseri2 muka. hahaha..saya nak tanya hubby saya dia muka dia gelap mcm terbakar tapi badan dia x le segelap muka dia. Bawah mata dia pulak lebam mcm x cukup tido.Sabun apa yg sesuai utk neutralkan muka dia? Old master ke atau english rose. saya ada bagi dia pakai QM tu, nampak perubahan sket sebab dia ada jerawat sikit2 dan pori2 dia pun dah mengecil sedikit demi sedikit. Cuma saya nak bagi muka dia neutral balik.
Terima kasih.

Regards,
Ayu


Testimonial Set Percubaan Jerawat ,Quiet Moment& Clay Masque




Majdina Noordin


hai kak zura...
sory la, dah lama gna belina bru nk bg testi hihii...
alhamdulillah.. dah gna produk ni parut2 lama zaman skolah dlu dah makin hilang.. kwan2 pun tegur muka dah kurang parut.. :)
tension gak mmuka byk parut, segan.. lagi2 tlg ayh wat keje dia, kene jmpa ramai org lak 2.. n 1 lg, kulit pun dah kurg berminyak..
sy ade resdung, n skng ni kalu kaur jerawat pun xbesar dah.. kecik2 je, 2 pun time ble period, pas 2 hilang..
pape pun tq... n 4 the gift :)


Testimonial Set Percubaan Jerawat & English Rose

Nurul Amiera


mira nak bg testi sal set jerawat ngn english rose soap.. pkai set jerawat ni mang nmpak la kesan.. jerawat cepat sgt kecut... kt bahagian pipi mang mcm da licin dah.. tggal parut2 je...

english rose soap plak mira pkai kt badan.. buat sabun mandi.. terasa lembut je kulit... kulit pon makin cerah..

ni nak repeat oder lg.. nak oder QM... nak ilangkan parut jerawat..hehe..

neway..thanx kak..


Testimonial Cottage Garden Beauty Soap & Basic Skincare Oily

Ayu


Salam Kak AZURA!!

hai kak! Sebelum guna Cottage Garden Beauty Soap &
Basic Skin Care Set / Trial Pack 3X60ml (Oily), ayu mengalami masalah kulit berminyak di zon T apabila berjalan jauh, dan mengalami kulit kering di sesetengah tempat seperti tepi bibir dan dagu bila duduk dalam aircond..

Selepas menggunakanCottage Garden Beauty Soap &Basic Skin Care Set / Trial Pack 3X60ml (Oily),dalam masa 2 hari kulit ayu menjadi lebih lembut,licin, lembap, gebu, makin cerah kemerah2an, dan tidak berminyak lagi seperti sebelum ni..Yang bestnya,semasa berjalan2, ayu dah tak perlukan compact powder lg kerana kalau pakai juga ia akan bercapuk2 pada kulit muka yg berpeluh & berminyak di zon T..

Mosturizer tersebut pada awalnya berminyak, tapi dalam masa 2minit,ia terus menyerap ke dalam kulit dan cepat kering tanpa berminyak..bau sabunjuga harum dan melekat ditangan dan muka untuk tempoh setengah hari..;) TQ kak zura syorkn ayu produk ni..memang berbaloi2!!doakan kulit ayu semakin cantik dengan produk belina ni!!


Testimonial Set Percubaan Kulit Berminyak/Jeragat (Charmaine)

Maisarah


Salam Kak Zura,

Dah seminggu dah kita pakai set charmaine..alhamdulillah..dah nampak kesan2 positif.
1) Dah xpedih sgt lepas pakai toner, tak macam mula2 pakai dulu , amat pedih..betul cakap akak..kesan chemical produk yang kita pakai sebelum ni...huhuhuhuh.

2) Tak tau la just perasan sendiri atau memang hakikatnya..rasenya kulit muka makin lembut, asyik nak pegang muka je, sangat best bila pegang, lagi2 kalau lepas cuci muka yg 4 steps tu..

3) Jeragat pun dah makin pudar..whitehead n blackhead dah berkurangan,housemate pun cakap kulit kita dah nampak bersih sikit

Sabun old master tu sangat sedap bila pakai waktu mandi, rasa kulit macam lembut jer..tu belum nampak kesan yang ketara lagi..xpe nanti kalau nampak kesan..xpe nanti bila nampak kesannya, kita akan roger akak yek.

Tq, yer kak.

Testimonial Egypt Mini Set : Cerah dalam masa 7 hari, & Old Master

Fatin


salam zura,

yg nina tanya pasal sabun OM adik nina nak beli yu kan, last2 dia tak pkai pun.
nina la yang memakainya. ya allah best sgt. mcm mandi susu. kulit nina mmg dah putih rasa lagi putih and gebu sgt2. lepas ni nak try english rose tu laa.

zura,
muka nina dah ok dah sgt sunburn jadi pinkish and cerah lepas pakai set egypt tu, tapi skrg tgh period ada pulak jerawat gatal kat dahi ni seketul. zura ada tak sabun yg boleh hilang kan jerawat sekaligus bagi cerahkan muka?

p/s: nanti nak order set egypt saiz besarrrrr. tak sabar:P


Testimonial Egypt Mini Set : Cerah dalam masa 7 hari


Fatin


nina ni, nak update testi untuk set pencerahan egyptian.
mmg best sgt, muka makin cerah, halus , lembut.
tak menyesal invest untuk produk ni.
sabun dia best sgt, lepas cuci muka rasa tegang je muka.
:)

Testimonial Quiet Moment & Charmaine

Jue



Akum kak...
pagi ni jue nak bagi tau yg jue sgt2 gembira pas guna sabun QM tue...parut muka jue byk kurg...parut itam pun byk hilang,mmg best sabun tue..tak nyesal jue beli la kak...black head dgn w.head pun dah tak de jugak pas guna charmaine soap tu...mmg puas hati sgt2...tak mcm sblm ni guna set jrwt s.tinggi...tak de kesan...pakai sabun belina ni mmg byk perubahn kat muka jue...sampai ada yg tanya apahl muka jue dah bersih dah tak de jerwt mcm dulu..rahsia nya sabun belina la..he..he..happy sgt.

nanti jue nak cuba sabun english soap kak..semoga muka jue still bersih dan kekal cantik dgn sabun belina.. I'm very2 happy...muka dah bebas jerawat...kulit pun tak sensitif lagi...ok la kak..tunggu sabun lain habis and ada budget lebih nanti jue order sabun lain k...


Testimonial Saramoon & Old Master

Cyril



Sara Moon
sebelum ni klu timbul jerawat lama jugak la nak kecut, tp lepas guna sara moon seminggu ade nampak perubahan, kalau jerawat timbul jerawat akan mudah kecut dalam 2 - 3 hari guna sara moon....kulit pun ade nampak cerah sikit la dr dulu hehe.

Old Master
Walaupun bau die tak best hehe tp ade jugak perubahan kat jerawat badan, walaupun x ketara sangat perubahan tp still ok daripada tak de pape perubahan. So da abis guna sekotak ade satu kotak lai tgk camne klu banyak perubahan bleh order lain hehe
--
Life Is But A Dream


Testimonial Set Percubaan Jerawat

Ieyna


salam kak zura....

smnjak saya menggunakan set jerawat, saya dpt rasekan perbuahan pada kulit muka saya..dulu jrwt saya sntiasa ader je kat muka ni....skrg smakin berkurangan n kulit bertambah licin....minyak kat muke pn smakin berkurangan....

kak zura punye service mmg first class....arini order esok dh smpi...so xperlu saya tggu lama2 untuk dptkan produk drpd akak...senang, mudah dan cepat...


Testimonial Egypt Mini Set : Cerah dalam masa 7 hari, Old Master, English Rose

Iena



Salam,
Lepas guna The Egyptian Beauty, Kulit rasa halus, lembut & nampak natural beauty. Tiada pengelupasan. Best betul guna egypt..xmenyesal mencuba set egypt ni..ada SPF 15 lagi.
Old master memang best, kulit rasa makin lembut, bau dia memang wangi. Daki-daki degil pun senang tanggal. Lepas ni tak payah guna scrub pun ok..

English rose pun best sangat.. kulit badan makin gebu & cerah.
Tentang penghantaran memang bagus sangat ..today bayar..sok dah dpt sabun dalam keadaan baik..layanan pun mesra..dpt free gift lagi..thanks ya zura..insyaallah Shinbun akan melanggan dengan zura lagi. Xcari yang lain dah walaupun de tawaran hebat daripada yang lain..hehehehehe. Belinashop memang best r.
Wassalam.

Testimonial Charmaine

Jue


Akum kak Zura...
baru smlm jue beli sabun belina iaitu Charmaine Soap...smlm dgn pagi pkai..pas cuci tengok kat cermin kan....wah! banyak nya whitehead kuar..senang lak picit dia...tak mcm biasa jue pakai pencuci yg lain,white head sush nak keluar..tapi pas pkai sabun charmaine soap senang je white head kuar..tak nyesal jue beli sabun tu...tak yah lagi nak facial muka kat luar kan.... apa2 komen jue akan bagi lagi k....bagi kak zura 5 bintang.........

jue nak tengok kesan sabun QM pulak...nanti kalo parut jerwat jue ilang jue akan bg lagi testimoni...tgh pakai jugak sekrg...



Testimonial Quiet Moment & Charmaine

Mira


Azura : camne rasa lepas guna charmaine?

miraedanz Nora : best guna charmaine.. miera guna waktu siang je, muka makin licin le kak, kat idung pun dah makin licin dari bintik2 itam putih tu.. hehehe..

miraedanz Nora : parut pun dah makin ilang, miera pakai quiet moment tu malam2 je..

Azura
: perkembangan yang bagus..

Azura :

miraedanz Nora : tu la.. mmg nak sgt ilangkan parut2 n bintik2 tu dari muka ni.. mcm2 produk dah pakai, buat muka teruk lg ada la.. tu yang teruja sgt nak pakai belina tu.. yg penting xde bahan2 lain, semulajadi je..

Azura : Insyaallah jika guna secara konsisten..kulit akan makin lembut & natural beauty

miraedanz Nora : mudah-mudahan.. Insyaallah..

Azura : akak jadikan testi ya apa yg mira bgtau akak.. ni

miraedanz Nora : ok kak.. amik leee.. leh kongsi ngan orang lain plak..

Azura : yup

Azura : thanks ya

miraedanz Nora : ur welcome


Testimonial Quiet Moment & Charmaine

Rose


Hai Zura,
Sebelum guna belina kulit kusan ngan berjerawat halus. Selepas dah guna kulit lebih cerah dan jerawat pun semakin hilang kulit jadi halus. Pengguna lain yang guna sabun jeragat pun mengagu kulitnya semakin baik dari sebelum guna.
Kalau sabun old master tu guna untuk mandi bagus dapat menghaluskan kulit.

Bab penghantaran baik dan tak sampai 1 minggu and sabun yang sampai pun tak pecah dan dalam keadaan baik.


Testimonial Old Master & Charmaine

MMHE



Zura,
Nak order lagi sabun Old master, my husband guna untuk kulit dia yang berpanau kat belakang badan tu for a week..dah hilang semua panau and kulit kaki dia yang sensitive ( dia kerja workshop kereta..so tahu la dengan minyak-minyak semua, nanti bila nak mandi dia selalu tunjuk bahagian kaki dia yang naik bintik-bintik merah), tapi lepas pakai old master alhamdulillah . dah takde lagi bintik-bintik merah macam ruam tu. bila nak mandi dia selalu tunjuk bahagian kaki dia yang naik bintik-bintik merah), tapi lepas pakai old master alhamdulillah . dah takde lagi bintik-bintik merah macam ruam tu.

So nak order lagi sabun old master tu dua. And another thing, kalau akak nak try quiet moment ok tak? Hari tu beli charmaine..pakai kat rumah..kalau campur pakai quiet moments untuk cuci muka kat office ok tak?
Charmaine untuk muka akak macam ok jek.. tak nampak sangat perubahan. Minyak kat muka kurang sikit. Tapi bintik-bintik kat dahi tu tak kurang. Tapi my husband pakai juga, nampak pori-pori dah mengecut sikit dan muka dia nampak bersih sikit. So can i have the total cost.

So nak order lagi sabun old master tu dua. And another thing, kalau akak nak try quiet moment ok tak? Hari tu beli charmaine..pakai kat rumah..kalau campur pakai quiet moments untuk cuci muka kat office ok tak?
Charmaine untuk muka akak macam ok jek.. tak nampak sangat perubahan. Minyak kat muka kurang sikit. Tapi bintik-bintik kat dahi tu tak kurang. Tapi my husband pakai juga, nampak pori-pori dah mengecut sikit dan muka dia nampak bersih sikit. So can i have the total cost.

Testimonial Old Master, Charmaine

Reika


Salam...
saya start pakai sabun Belina ni awal bulan 5 ari tu... saya pakai old master dan charmaine.. mmg sangat puas hati.. untuk muka saya pakai charmaine..dalam masa dua minggu jer.. kulit jadi halus dan cerah.. dulu kulit muka saya nampak agak tak bermaya..

sekarang dah berubah jadi lebih cerah, bersih, halus dah rasa gebu... untuk badan pulak saya pakai old master.. lepas pakai kulit rasa lebih bersih dan gebu... memang best.. thanks pada kak azura... :)

Testimonial Old Master

Fendy


Baru pakai 1 minggu, masalah gatal-gatal kat badan aku dah baik. Jerawat dibadan & Bau badan pun semakin kurang. Tq kepada belinashop kerana memperkenalkan aku kat product ni.

fendy


Testimonial Old Master, Sara Moon , Irgasan

Ekin



Old master : Dah gunakan selama 2 minggu, body odour ekin makin kurang, jerawat di badan pun beransur elok..Kesan gelap tempat terlindung semakin cerah. Saya suka product ni...memang berbaloi..x menyesal beli. Terima kasih kat akak.

Sara Moon & Irgasan: Sebelum menggunakkan Sara Moon, jerawat muka saya merah-merah dan muka saya berminyak. Selepas guna 2 minggu, tunang saya nampak perubahan pada muka saya..jerawat saya tidak lagi kemerah-merahan dan kulit saya dah sekata. Memang berbaloi beli irgasan ni..cepat kecutkan jerawat kat muka.

Ekin


Segala Testimonial yang dipaparkan adalah hak milik Belina shop dan tidak boleh diciplak oleh mana-mana pihak.

    Mingguan Wanita 6-12 Ogos 2010

    Mingguan Wanita 6-12 Ogos 2010

    PROMOTE ONLINE SHOP HERE

    PROMOTE ONLINE SHOP HERE
    YM: Ladybird_79@yahoo.com
    EMAIL: Ladybird79@gmail.com
    Link Me :)
    And then I'll be sure to link you back! :)
    Plz copy the code below:
    Belina Shop

    Directory

    Malaysia Shopping Directory
    All Malaysian Bloggers Project

    BlogMalaysia.com